Du har väl inte missat Kartongmatchen?

kartongmatchen_liggande.jpg

Nu startar den största miljötävlingen för barn och ungdomar i Sverige. Var med och ta upp matchen för en ökad återvinning av dryckeskartonger!

De senaste åren har närmare 180 000 elever och förskolebarn deltagit i återvinningstävlingen ”Kartongmatchen”. Tillsammans har de hjälpt till med att öka återvinningen av dryckeskartong från 24% till närmare 40%! Det är bra, men fortfarande är det 6 av 10 dryckeskartonger som inte återvinns! Det vill vi ändra på!

Kartongmatchen är en tävling, för förskola och skola åk F-6, som består av tre obligatoriska ”matcher” och tre frivilliga pristävlingar. Tävlingen pågår under höstterminen, mellan den 7 augusti och 24 november 2017. Alla förskoleavdelningar och klasser som slutför de tre obligatoriska matcherna är med i utlottningen av fina priser från Tetra Pak och Världsnaturfonden WWF!

Tipsa din lärare och anmäl er redan idag på www.kartongmatchen.se

Björn Gustafsson